JEDNYM Z KLUCZOWYCH ELEMENTÓW PROJEKTU „KRESY NIEUTRACONE” JEST MOBILNA, NOWOCZESNA WYSTAWA, PREZENTUJĄCA NA TRZYDZIESTU ROLL-UPACH EFEKTY WYKONANEJ PRZEZ NAS W ROKU 2017 PRACY I NAJPIĘKNIEJSZE Z POZYSKANYCH PRZEZ NAS NA TERENIE WIELKIEJ BRYTANII MATERIAŁÓW ARCHIWALNYCH. WYSTAWA Z RACJI SWOJEJ SPECYFIKI JEST WIELOJĘZYCZNA, MOŻE WIĘC PREZENTOWAĆ HISTORIĘ POLSKICH KRESÓW WSCHODNICH ZARÓWNO POLAKOM W KRAJU ORAZ ZA GRANICĄ, JAK I PUBLICZNOŚCI ZAGRANICZNEJ.

W ROKU 2017 PREZENTOWALIŚMY Z DUMĄ WYSTAWĘ W POLSCE PODCZAS WAŻNYCH UROCZYSTOŚCI (M.IN. I MIĘDZYNARODOWY FESTIWAL PIEŚNI PAMIĘCI „WALCZĄCYM  O NIEPODLEGŁOŚĆ – PGE NARODOWY, WARSZTATY EDUKACYJNE Z MŁODZIEŻĄ W 99 ROCZNICĘ ODZYSKANIA NIEPODLEGŁOŚCI CZY VI GALA DOBROCZYNNOŚCI W KUKLÓWCE RADZIEJOWICKIEJ) ORAZ ZA GRANICĄ – M.IN.W BRADFORD I LONDYNIE. W ROKU 2018 WYSTAWA RUSZA NA TOURNEE PO WYSPACH BRYTYJSKICH, GDZIE PREZENTOWANA BĘDZIE W PRESTIŻOWYCH LOKALIZACJACH PODCZAS WAŻNYCH UROCZYSTOŚCI POLSKICH – M.IN. W BRADFORD (DZIEŃ SYBIRAKA), MANCHESTERZE (POLISH HERITAGE WEEK 2018) CZY LONDYNIE (GALERIA POLSKICH ARTYSTÓW PLASTYKÓW NA HAMMERSMITH). PLANUJEMY RÓWNIEŻ POKAZY WYSTAWY NA TERENIE B. KRESÓW WSCHODNICH, M.IN. W WILNIE ORAZ WE LWOWIE

A OTO NASZA MOBILNA WYSTAWA PLENEROWA: